Nieuwbouw

Op deze pagina zullen wij u op de hoogte houden van de vorderingen rondom de verhuizing naar de tijdelijke locatie aan de Laurens Reaelstraat en van de nieuwbouwplannen op onze huidige locatie. 

10-04-2024
De bouw is al vergevorderd en zoals het er nu naar uitziet, zullen wij in de zomervakantie terug verhuizen naar de nieuwbouw! De twee dagen voor de zomervakantie gaat het team alles inpakken en na de zomervakantie starten de leerlingen weer aan de Amalia van Solmsstraat. Inmiddels zijn alle nieuwe meubels besteld en zijn we al heel ver met het ontwerp voor het schoolplein. We kijken er naar uit! 

    

06-07-2023
En zo zijn er alweer een aantal maanden voorbij. Maar daarin heeft niemand stil gezeten. Vorige week woensdag was het feestelijke "eerste-paal-moment"! Met de hele school zijn we naar de Amalia van Solmsstraat gelopen. Daar heeft de directeur wat verteld over de bouw, samen met 2Samen. De wethouder van onderwijs was hier ook bij aanwezig, Hilbert Bredemijer. Hij heeft het startsein gegeven voor het in de grond draaien van de eerste paal. Een mooi moment! Ook Joke Snippe, lid van het College van Bestuur van SCOH heeft iedereen nog even toegesproken. Daarna hebben de leerlingen een tijdcapsule begraven! Het was fijn om zoveel leerlingen, ouders, teamleden, mensen van de gemeente, van 2Samen en buurtbewoners te ontmoeten. De bouw is nu echt van start!
 

Foto's gemaakt door Koen de Lange en Mike Bhattoe

10-02-2023
Inmiddels zijn we weer een hele tijd verder. De verhuizing heeft plaatsgevonden en we zitten sinds eind november op de Laurens Reaelstraat. Er is keihard gewerkt door iedereen in het team, de verhuizers, de gemeente en alle externe partijen die er een heus schoolgebouw van hebben gemaakt. De kinderen en ouders zijn langzaamaan gewend aan ons tijdelijke plekje en iedereen heeft zijn draai gevonden. 

Wat betreft het oude gebouw; daar zijn ze ook al volop bezig. Sinds deze week staat er een hek omheen en de geplande datum voor de start van de echte sloop staat op 6 maart 2023. Vooralsnog willen ze in juni starten met bouwen en de aannemer verwacht voor de zomervakantie van 2024 klaar te zijn. Dan moeten er natuurlijk geen onvoorziene situaties plaatsvinden die de bouw zouden kunnen vertragen. Laten we daar op hopen! 

    

14-11-2022
Er is heel veel gebeurd in de afgelopen periode. Bewaakt & Bewoond is eruit, de aannemer zit er in. Er wordt linoleum gelegd in de kleutergroepen, het BSO lokaal en in het speellokaal. Alle verlichting wordt aangepakt, de kapstokken worden opgehangen, de peuterruimte wordt aangepast en het speelplein achter het gebouw wordt aangepakt. En dat was nodig ook! Het leek wel een oerwoud. Op dit moment wordt ook een nieuw bord ontworpen voor boven de ingang van het kindcentrum zodat iedereen al snel ziet dat er een kindcentrum in het gebouw zit. En er worden stickers ontworpen in het thema van ons kindcentrum voor de hal bij de ingang, Al met al wordt er hard gewerkt op de andere locatie. De situatie voor de school is ook al enige tijd geleden aangepast, het ziet er nu zo uit:

Er is een bredere stoep gerealiseerd en er is alleen een parkeerstrook met ruimte voor 3 auto's voor de deur. 
Alle teamleden zijn inmiddels ook in het gebouw geweest en iedereen is druk in de weer met het maken van plannen voor zijn of haar nieuwe ruimte. Daarnaast wordt er natuurlijk ook al ingepakt op de oude locatie. De eerste 100 dozen staan al klaar om verhuisd te worden en daar komen er nog wel enkele honderden dozen bij denken we. Het is een hele onderneming, dat verhuizen. Maar we krijgen er uiteindelijk wat prachtigs voor terug! 

30-09-2022
Afgelopen week hebben een aantal teamleden weer een bezoek gebracht aan de tijdelijke locatie. Er moet nog best veel gebeuren voordat we in het gebouw gaan starten op 29 november 2022, maar er is ook al een hoop gedaan. De units van het pand zijn omgebouwd tot klaslokalen en de straat voor het gebouw is al aangepast. Op de foto hieronder ziet u een foto van het pand, maar nog in oude situatie. Binnenkort zullen wij ook foto's plaatsen van de huidige situatie.

In de herfstvakantie worden er pantry's (wasmeubels) geplaatst op de gangen van de verdiepingen en de peuter wc'tjes en wasgelegenheden voor de peuters geplaatst. 

Intussen zijn we aan het bekijken wat er nog allemaal nodig is in het gebouw. En de verhuizers zijn geregeld. Zij gaan alle spullen verhuizen op vrijdag 25 en zaterdag 26 november. De eerste dozen, rolcontainers en stickers zijn al geleverd dus we kunnen aan de slag! 

Hieronder vindt u de tekeningen van de nieuwbouw van de school aan de Amalia van Solmsstraat. We verwachten medio 2024 terug te verhuizen naar ons nieuwe pand. 

Overzicht nieuwe situatie

Gevel aanzicht 1
Gevel aanzicht 2
Doorsnedes

Plattegronden
begane grond
eerste verdieping
tweede verdieping
Cookie instellingen