Opvang

De buitenschoolse opvang wordt verzorgd door kinderopvang 2Samen.

Bij 2Samen kunt u ervan op aan dat we altijd voldoen aan de wet- en regelgeving. Ons pedagogisch beleidsplan geeft duidelijk richting aan de manier waarop onze medewerkers met kinderen omgaan, hoe zij hen begeleiden en hun ontwikkeling stimuleren. Voor meer informatie over 2Samen: www.2Samen.nl

De buitenschoolse schoolse opvang heeft twee groepen. De groep met de jongste kinderen, maken gebruik van een groepsruimte in het schoolgebouw, de andere groep maakt gebruik van een extern gebouw wat is geplaatst op het schoolplein. In deze groep zitten de oudere kinderen (vanaf 7 jaar). Daarnaast maken wij regelmatig gebruik van het speellokaal en het schoolplein.

Beide groepen zijn zo ingericht dat kinderen zich er veilig en thuis voelen maar waar zij ook worden uitgedaagd tot ontwikkeling. Elke groep heeft uitdagende materialen, speelgoed en spellen die aansluiten op de interesse en behoeftes van de kinderen. We hebben volop aandacht voor de groeiende behoefte aan meer zelfstandigheid. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om kinderen van 4 tot 13 jaar daarin te kunnen begeleiden. Daarnaast speelt de sociale interactie hier een grote rol. Door samen activiteiten te ondernemen, leren kinderen hoe ze onderling conflicten kunnen oplossen en constructief kunnen samenwerken. De medewerkers geven de kinderen daar de ruimte voor maar houden de activiteiten altijd goed in de gaten. 

In vakanties gaan we er geregeld op uit met de kinderen naar het bos, strand voorstelling of museum bijvoorbeeld. 

Naast de activiteiten die we zelf aanbieden en ondernemen, maken kinderen in buitenschoolse opvang ook gebruik van het aanbod van KICKS. De kinderen kunnen door KICKS georganiseerde workshops volgen op het gebied van sport, koken, theater, muziek, schilderen, techniek en nog veel meer.

Meer over 2Samen KICKS
Cookie instellingen