First Lego League

Afgelopen zondag hebben de leerlingen van groep 8 meegedaan aan de First Lego League. Met drie teams hadden wij ons ingeschreven. De Green Energies, Red Legends en de Yellow Stars. De weken voorafgaand aan de wedstrijd hebben de leerlingen veel geoefend voor de wedstrijd. Eerst moest er gebouwd worden en daarna vooral geoefend met het programmeren van de robot. Deze robot moest bepaalde missies uitvoeren tijdens de wedstrijd en zo konden de teams dan punten verdienen. Daarnaast moest er ook nagedacht worden over een innovatie. Alle drie de teams hadden ook een presentatie met een door hun bedacht innovatieplan.
Op de zondag zelf mochten de teams 3x hun robotwedstrijd doen om daarmee punten te halen. Tussendoor mocht er geoefend worden en mochten de leerlingen ook door het Museon lopen. In het Museon werd namelijk de wedstrijd gehouden.
De leerlingen, ouders en leerkrachten hebben een heerlijke zondag gehad! We hebben er allemaal heel veel van geleerd en hopelijk kunnen we volgende keer weer meedoen als school.  
Cookie instellingen